ua en ru

Китай оприлюднив військову стратегію

Китай оприлюднив військову стратегію Фото: Армія Китаю

Китайська армія буде дотримуватися курсу "активної оборони"

Прес-канцелярія Державної ради Китайської народної республіки оприлюднила нову військову стратегію "активної оборони" ("Білу книгу") країни в сучасних умовах, передає агентство "Сіньхуа".

"Для реалізації національної стратегічної мети Китаю і здійснення цілісного уявлення про національну безпеку, були створені нові вимоги для інноваційного розвитку військової стратегії Китаю та благоустрою військової місій", - йдеться в стратегії.

Зокрема, згідно з документом, в сучасних умовах китайська армія буде дотримуватися військово-стратегічного курсу "активної оборони", прискорювати модернізацію армії і військово-промислового комплексу, "твердо відстоювати державний суверенітет, безпеку і інтереси розвитку країни".

У "Білій книзі" зазначається, що створення міцної оборони і потужної армії названо стратегічним завданням військової модернізації Китаю.

Як наголошується в документі, Пекін твердо має намір дотримуватися незалежної, самостійної і мирної зовнішньої політики, виступати проти гегемонії і силової політики в будь-яких формах їх проявах, а також ніколи не буде діяти агресивно щодо інших країн.

Згідно з документом, початок світової війни в найближчому майбутньому малоймовірний, а міжнародна обстановка в цілому збереже мирний характер.

При цьому в Китаї відзначають зовнішні загрози гегемонізму, силової політики і неоінтервенціонізма.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що Російська Федерація розгорнула системи озброєнь, які можуть бути використані як ядерні боєприпаси.