ua en ru

На київському залізничному вокзалі відкрили пункт експрес-тестування на COVID-19

На київському залізничному вокзалі відкрили пункт експрес-тестування на COVID-19 Фото: у Києві на території вокзалу відкрили пункт експрес-тестування (Віталій Носач, РБК-Україна)

На території київського вокзалу розгорнули лабораторію для проведення експрес-тестування на COVID-19. За тестування на антиген - 350 гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Результати тесту потрібно чекати 15-30 хвилин.

Фото: у Києві на території вокзалу відкрили пункт експрес-тестування (Віталій Носач, РБК-Україна)

Оновлено: у прес-службі "Укрзалізниці" повідомили, що такі пункти відкрили не тільки в Києва.

Пункти експрес-тестування на 10 вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава. Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити експрес-тест за 350 грн.

Пункти безкоштовної вакцинації на 5 вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро.

"Надалі УЗ планує збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації та тестування", - йдеться у повідомленні.

Нові правила перевезень

Нові правила перевезення пасажирів між регіонами почали діяти з 21 жовтня.

Міжрегіональні перевезення пасажирів в областях з "жовтим", "помаранчевим" або "червоним" рівнем карантину дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту і пасажирів одного з документів - про вакцинацію, COVID-сертифікату, негативного результату тестування.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автобусні маршрути, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.