ua en ru

У київському метро затримали чоловіка з арсеналом боєприпасів

У київському метро затримали чоловіка з арсеналом боєприпасів Фото: поліція

Затриманий проходить військову службу за контрактом, боєприпаси знайшов в окопі на полігоні в Донецькій області

На станції метро "Вокзальна" у Києві правоохоронці затримали чоловіка з 308 патронами калібру 5,45 мм, шістьма гранатами і запалами до них. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в Києві.

"Співробітники управління поліції в метрополітені Головного управління поліції в місті Києві у вестибюлі затримали 22-річного молодика, який перевозив у сумці і кишенях патрони, гранати і запали до них. Зі слів власника боєприпасів, вищевказані предмети він знайшов в окопі на полігоні в Донецькій області і вирішив залишити собі на пам'ять. За попередньою інформацією, хлопець проходить військову службу за контрактом. В даний час знаходиться в місті Києві у черговій відпустці", - йдеться в повідомленні.

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучений арсенал направлено на експертне дослідження.

Нагадаємо, в жовтні у Києві на станції метро "Харківська" затримали військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин Національної гвардії України з 3 магазини до автомата АК-74, 300 патронами калібру 5,45 і саморобним глушником.