ua en ru

У "Київпастрансі" виявили втрати бюджету на більш ніж 88 млн грн, - КМДА

У "Київпастрансі" виявили втрати бюджету на більш ніж 88 млн грн, - КМДА Фото: Підприємство займалось тіньовою діяльністю

В діяльності підприємства було виявлено низку серйозних порушень

У КП "Київпастранс" в результаті аудиту було виявлено втрати бюджету на більш ніж 88 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"В ході аудиту встановлено, що діяльність КП "Київпастранс" була непрозорою і тінізованою на багатьох етапах господарювання та управлінського контролю, сповнена недоліків і відхилень, що призвело до фактів і ризиків виникнення марнотратства, неефективного та неправомірного використання комунального майна, грошових та інших ресурсів, зловживань і значних недоотримань доходів, як підприємством, так і бюджетом м.Києва, на загальну суму 311,8 млн грн., з них оціночно втрати склали 88,3 млн грн. і ризик можливих втрат - 223,5 млн грн.", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що в результаті невиваженого підходу Департаменту транспортної інфраструктури до проведення конкурсів та відсутність у підприємства ефективного аналітичного підходу до питання концентрації оптимальної кількості транспорту на економічно вигідних маршрутах, склалася ситуація, коли близько 70% маршрутів (120 од.) КП "Київпастранс" дублюються приватними перевізниками, які мають на 23% (295 од.) більше транспортних засобів, ніж комунальне підприємство.

"Зазначене свідчить про наявність економічної вигоди у використанні таких маршрутів і попиту в транспортних послугах, не задоволеного транспортом підприємства (при наявності в останнього такого потенціалу за рахунок активізації роботи з проведення ремонтів автобусного парку в кількості 252 од.) і призводить до недоотримання доходів підприємством" , - зазначили в прес-службі.

Повідомляється, що як наслідок, мали місце щорічне погіршення фінансового результату, накопичення боргів, значне фінансове навантаження на бюджет м.Києва, незадовільний стан більшості рухомого складу громадського транспорту, несвоєчасні виплати заробітної плати, значні заборгованості зі сплати обов'язкових платежів до бюджету м.Києва.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко доручив провести службове розслідування щодо можливих фактів корупції в КП "Київпастранс".