ua en ru

У Києві озброєні люди блокують апеляційний суд

У Києві озброєні люди блокують апеляційний суд Фото: Апеляційний суд у Києві

Невідомі утримують голову суду Антона Чернишенка

У Києві у приміщенні Апеляційного суду проводиться обшук, а озброєні люди вже другу добу блокують будівлю, передає "112 Україна".

Повідомляється, що з будівлі невідомі люди в масках і куртках з написом "СБУ" і в цивільному вивели людину в костюмі, провели його до автомобіля. Раніше вони посадили в автомобілі інших невідомих людей. Невідомі не відповідають на питання, хто вони і чому вони знаходилися в будівлі суду. Після цього люди в масках повернулися в будівлю суду.

Зазначимо, вчора, 19 червня, близько 09:00 в будівлю суду увійшли невідомі і до цього моменту знаходяться там.

Як повідомила дочка голови Апеляційного суду Антона Чернишенка "112 Україна", в п'ятницю вона прийшла в суд, побачила невідомих, викликала міліцію, яка приїхала через 1,5 години, але ніяких слідчих дій не проводила, а прийняла заяву і поїхала.

Пізніше вона повідомила, що Антона Чернишенка тримають у будівлі суду з ранку п'ятниці, 19 червня. За її словами, всередині знаходяться більше 10 озброєних людей в масках, які не мають жодних розпізнавальних знаків або форми, за чутками - це працівники СБУ, але це ніяк не підтверджено.

СБУ поки не коментує інцидент.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва підтвердив необґрунтованість претензій Київради до забудовника ЖК на Подолі.