ua en ru

У Києві сьогодні відбувається донорська конференція в підтримку України

У Києві сьогодні відбувається донорська конференція в підтримку України Фото: Петро Порошенко, Арсеній Яценюк і глава Єврокомісії Юнкер на конференції донорів України

Україна на конференції відзвітує про проведення реформ

У Києві у вівторок, 28 квітня, відбудеться Міжнародна донорська конференція щодо підтримки України. Конференцію відкриють Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Україна на конференції відзвітує про проведення реформ, також будуть обговорені питання Криму, Донбасу та залучення інвестицій в енергетичний та аграрний сектори.

Напередодні до Києва для участі в заході прибули представники 56 країн. Очікується, що на конференції виступлять прем'єр-міністри Латвії та Словенії, віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, а також комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан.

Раніше в МЗС України повідомили, що конференція на початковому етапі планувалася як донорська, але у зв'язку з прийняттям Міжнародним валютним фондом рішення про виділення Україні фінансування вона зазнала зміни.

"Зараз вона є фактичним road-show для України за поданням прогресу в реформах і також щодо того, як збираються реалізовувати програму співпраці з Міжнародним валютним фондом", - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, вчора у Києві відбувся саміт Україна-ЄС, учасники якого у своїй спільній заяві, зокрема, закликали до негайного звільнення всіх заручників і осіб, які незаконно утримуються, включаючи Надію Савченко, а також підтвердили єдність у політиці щодо Росії.