ua en ru

У КМДА повідомили про загрозу затоплення центру Києва каналізаційними стоками

У КМДА повідомили про загрозу затоплення центру Києва каналізаційними стоками Фото: прорив каналізації

Головний київський каналізаційний колектор потенційно небезпечний

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) повідомили про загрозу затоплення центру Києва каналізаційними стоками із-за аварійного стану головного каналізаційного колектора. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

"Головну артерію київської каналізаційної системи сьогодні відносять до найбільш потенційно небезпечних об'єктів столиці", - йдеться в повідомленні.

Колектор був введений в дію в 1970 р., а ще в 1999 р. був визнаний як аварійний та непридатний до експлуатації.

"Уникнути екологічно-техногенної катастрофи можна, добудувавши нову, другу нитку каналізаційного колектора. Усвідомлюючи важливість проблеми, київською владою прийнято рішення про виділення на будівництво 40 млн грн і негайне відновлення робіт на об'єкті. Адже якщо будівництво не буде завершено найближчим часом, це може призвести до відключення більшій частині правобережжя міста Києва від каналізації та водопостачання, а також стане причиною затоплення центральної частини міста - Печерського, Подільського та Шевченківського районів - каналізаційними стоками", - попередили в КМДА.

Як наголошується, будівництво колектора-дублера було розпочато в 1994 р., однак для повноцінного завершення будівництва та запуску в роботу потрібно фінансування у розмірі 160 млн грн.

"Для київського бюджету це непідйомні кошти, тому зараз дуже необхідна допомога держави", - заявили київські влади.

У разі повноцінного фінансування КМДА обіцяє запустити новий колектор у 2016-17 роках

Нагадаємо, цієї зими в Бортничах сталося масове отруєння людей через прориви каналізації.