ua en ru

Кемерон відмовився приїжджати на парад Перемоги в Москві

Кемерон відмовився приїжджати на парад Перемоги в Москві Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон планує приїжджати 9 травня на офіційну церемонію в Москві, присвячену 70-й річниці перемоги у Другій світовій війні. Про це заявив в четвер офіційний представник британського прем'єра, передає Reuters.

"Ми розглядаємо нашу присутність в світлі триваючої дискусії з Росією, наших побоювань з приводу її дій, і я не думаю, що у прем'єр-міністра є плани бути [на церемонії в Москві]", - заявив журналістам прес-секретар Кемерона.

Раніше стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель не приїде на святкування 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні.

"Неможливо участь 9 травня у військовому параді на Червоній площі", - повідомив газеті Die Zeit джерело з оточення Меркель. Видання зазначає, що відмова приїхати зумовлений ситуацією в Україні. Однак, за даними газети, Меркель все-таки планує відвідати російську столицю, але в інший день, можливо, 10 травня вона покладе квіти до Могили Невідомого Солдата.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що відмова деяких західних країн від участі у параді Перемоги не вплине на масштаб свята.
"Це не вплине на дух свята, на його емоційну складову і на масштаб свята", - сказав Пєсков.

В кінці 2014 року помічник президента Росії Юрій Ушаков повідомив, що на святкування 70-річчя Перемоги у Москву запрошені лідери багатьох зарубіжних країн, в тому числі президент США Барак Обама. 20 січня посол США в Росії Джон Теффт заявив, що Обама в травні не планує приїжджати до Москви на 9 травня.