ua en ru

Кабмін виділив на відновлення берегоукріплювальних споруд Ялти і Алушти 43 млн грн

Кабінет міністрів України виділив 43,7 млн грн для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 7-8 лютого 2012 року на території міст Ялта, Алушта і Гурзуф. Відповідне рішення Кабінет міністрів України прийняв 27 лютого 2012 року, повідомляє прес-служба Кабміну.

За попередніми даними, для проведення першочергових заходів з відновлення постраждалих об'єктів необхідно: набережної та берегоукріплювальних споруд у м. Ялта - 12,4 млн. грн., набережної ім Пушкіна в Гурзуфі-10,1 млн. грн., набережної Професорського куточка. Алушта - 17,7 млн. грн., зруйнованих ділянок колектора - 3,5 млн. грн.
Перелік відповідних витрат має в тижневий термін затвердити Рада міністрів Криму, погодивши ці питання з Мінекономрозвитку, Мінфіном і Мінрегіон.

Згідно з розпорядженням Кабміну, відповідні витрати будуть здійснені Міністерством фінансів за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, внаслідок складних метеорологічних умов, пов'язаних зі шквальним вітром швидкістю 25-30 м/с і пониженням температури до -30, на території Криму 7-8 лютого 2012 р. шести бальний шторм пошкодив берегоукріплювальні споруди узбережжя. При обстеженні комісією, сформованої оперативним штабом по забезпеченню безперебійної роботи об'єктів і служб життєзабезпечення на території АРК, були встановлені великі пошкодження набережній, підпірних стінок уздовж берегової лінії і частини каналізаційного колектора в районі міст Ялта і Алушта.

Як раніше заявляла прес-служба Республіканського комітету АРК з будівництва та архітектури на відновлення берегоукріплювальних споруд Ялти і Алушти необхідно близько 44 млн грн.