ua en ru

Кабмін затвердив порядок створення Національної громадської телерадіокомпанії

Кабмін затвердив порядок створення Національної громадської телерадіокомпанії Фото: Кабмін

Уряд постановив створити комісію з реорганізації Нацтелекомпанії

Кабінет міністрів України затвердив порядок створення Національної громадської телерадіокомпанії України. Відповідну постанову №567 від 5 серпня 2015 р. опубліковано на сайті уряду.

Кабмін визначив Державний комітет телебачення і радіомовлення органом, який управляє майном Національної телекомпанії.

Також уряд постановив створити комісію з реорганізації Національної телекомпанії, Національної радіокомпанії України та її регіональних відділень у ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія". Головою комісії призначений голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко, який повинен до 1 жовтня 2015 р. поінформувати Кабінет міністрів про результати проведеної роботи.

Комісія з перетворення Національної телекомпанії в суспільство організовує проведення оцінки майна Національної телекомпанії, подає пропозиції щодо визначення розміру статутного капіталу товариства, здійснює заходи, пов'язані з державною реєстрацією товариства.

Держкомтелерадіо затверджує передавальний акт, забезпечує підготовку та подання Кабінетові міністрів України для затвердження проект статуту товариства, приймає рішення про випуск акцій товариства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з держбюджету в 2016 р. на громадське мовлення виділять 900-950 млн грн.