ua en ru

Уряд затвердив перелік пунктів пропуску, через які транзитом ввозяться товари

Уряд затвердив перелік пунктів пропуску, через які транзитом ввозяться товари Фото: Кабінет міністрів України

Відповідна постанова опублікована на сайті Кабміну

Кабінет міністрів України затвердив перелік пунктів пропуску через державний кордон, через які здійснюється ввезення товарів в режимі транзиту. Відповідна постанова №20 від 20 січня опублікована на урядовому порталі.

"Затвердити перелік пунктів пропуску через державний кордон України, через які здійснюється ввезення в режимі транзиту (прохідний транзит) товарів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", - сказано в тексті документу.

У документі визначено наступний перелік:

1. На кордоні з РФ: для автомобільного сполучення - Просяне, Танюшівка, Плетинівка, Гоптівка, Велика Писарівка, Юнаківка, Катеринівка, Бачівськ, Грем'яч, Сеньківка; для залізничного сполучення - Лантратівка, Тополі, Козача Лопань, Зернове.

2. На кордоні з Республікою Білорусь: для автомобільного сполучення - Доманове, Сеньківка, Нові Яриловичі, Славутич, Виступовичі, Городище, Дольськ, Пулемець; для залізничного сполучення - Неданчичі, Щорс, Горностаївка, Удрицьк, Заболоття, Виступовичі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив розширений список заборонених до реалізації товарів з РФ в Україні.