ua en ru

Кабмін сьогодні шостий раз продовжить режим НС в енергетиці, - Яценюк

Кабмін сьогодні шостий раз продовжить режим НС в енергетиці, - Яценюк Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів України сьогодні, 31 березня, шостий раз продовжить режим надзвичайного стану в енергетиці. Про це в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністрів України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство енергетики в шостий раз просить продовжити надзвичайний стан в енергетиці. Я вкрай незадоволений тим, що відбувається в енергетичному секторі. Я так дивлюся, що продовження надзвичайного стану відбиває реальне положення в енергетичному секторі. 2,5 млрд вже неплатежів, повний бардак в розрахунках з підприємствами електроенергетики, вугілля як завжди немає. Будь ласка, уряд сьогодні продовжить ще на 1 місяць", - заявив Яценюк.

Крім того, Яценюк доручив Міненерго виконати чотири необхідних пункту для прийняття заходів щодо стабілізації ринку енергетики.

Нагадаємо, розпорядженням від 1 жовтня 2014 р. № 915-р Кабінет міністрів України ввів ряд тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії, зокрема, дозволивши ДП "Укренерго" встановлення часових обмежень щодо пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України.