ua en ru

Кабмін прийняв постанову МОЗ про закупівлі в міжнародних організацій, - Павленко

Кабмін прийняв постанову МОЗ про закупівлі в міжнародних організацій, - Павленко Фото: Олександра Павленко

Перший заступник голови МОЗ розповіла про "серйозне просування" в питанні зарубіжних закупівель

Кабінет міністрів України прийняв постанову, розроблену Міністерством охорони здоров'я України, про закупівлі у міжнародних організацій. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила перший заступник голови МОЗ Олександра Павленко.

"Ми серйозно просунулися в цьому питанні. Кабмін нарешті прийняв розроблену нами постанову, яка описує детально подальші кроки МОЗ з вибору міжнародних постачальників. Без цієї постанови ми не могли приступити до серйозного офіційного листування з міжнародними організаціями. Неофіційна робота велася, щоб заздалегідь розуміти, яку номенклатуру препаратів вони готові нам поставити", - зазначила Павленко.

За її словами, для прискореного прийняття постанови МОЗ пішов за процедурою, яка передбачає голосування в уряді і швидкий збір підписів зацікавлених міністерств і відомств.

"Як правило, у 99% випадків спочатку збирають підписи, а потім документ виноситься на розгляд Кабінету міністрів. І не завжди отримує позитивне рішення. Наш міністр, розуміючи актуальність цього документа, вніс його з голосу - і Кабмін за нього проголосував. Зараз ми пройшли процедуру збору підписів повністю. Документ 7 серпня пішов до Кабміну на підписання", - наголосила перший заступник міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, МОЗ може збільшити витрати на первинну меддопомогу шляхом профоптимізації.