ua en ru

Кабмін ухвалить рішення про повторні виплати сім'ям героїв Небесної сотні

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалить рішення про повторні виплати сім'ям загиблих героїв Небесної сотні і тим, хто отримав важкі поранення. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні уряд приймає рішення про повторні виплати сім'ям героїв Небесної сотні і тим, хто отримав важкі поранення", - заявив Яценюк.

Він нагадав, що минулого року Кабмін прийняв рішення про виділення 121 тис. грн кожній сім'ї загиблих, і половина цієї суми - для тяжкопоранених.

"У цьому році ми знайшли кошти в бюджеті, щоб зробити ці виплати", - заявив Яценюк.

Прем'єр звернувся до Міністерства фінансів України разом із Державним казначейством з проханням "швидко виплатити ці кошти".

"Це той мінімум, який ми повинні зробити, щоб виконати свій обов'язок перед сім'ями загиблих", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 р. Рада продовжила на 2015 р. виплату допомоги постраждалим учасникам масових акцій. За відповідний законопроект № 1592 "Про внесення змін до статті 5 закону України "Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей" (щодо джерела покриття витрат)" проголосував 271 нардеп із 226 мінімально необхідних.