ua en ru

Підсумки Ризького саміту можуть стати самими слабкими з 2009 року

Підсумки Ризького саміту можуть стати самими слабкими з 2009 року Фото: Саміт Східного партнерства відбудеться 21-22 травня

Стали відомі деталі ризького документа

Підсумки саміту "Східного партнерства", який пройде в Ризі 21-22 травня, можуть стати найбільш слабкими з 2009 року, передає EUobserver з посиланням на проект документа саміту.

"Проект ризького документа, який є в розпорядженні Видання, навіть більш слабкий, ніж прийнятий у Празі", - йдеться в повідомленні.

Це говорить лише про те, зазначає видання, що колишні радянські держави мають право на суверенну зовнішню політику, або, іншими словами, що країни ЄС "підтверджують суверенне право кожного партнера на вільний вибір рівня амбіцій і цілей, до яких прагнуть у своїх відносинах з Європейським Союзом ".

Як зазначається, прохання Києва включити в декларацію пункт про "визнання європейських перспектив східних партнерів" може залишитися без відповіді.

Нагадаємо, посол України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв заявив, що саміт "Східного партнерства", який пройде в Ризі 21-22 травня, може стати провальним.