ua en ru

Іспанія просить суд видати міжнародний ордер на арешт Пучдемона

Іспанія просить суд видати міжнародний ордер на арешт Пучдемона Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Пучдемон відмовився бути присутнім на судовому засіданні в Мадриді

Прокурор Іспанії попросив суддю видати міжнародний ордер на арешт колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона. Про це повідомляє Independent.

Повідомляється, що Пучдемон відмовився бути присутнім на судовому засіданні у Мадриді у зв'язку із звинуваченнями в заколоті та участь у проголошенні незалежності Каталонії.

Нагадаємо, раніше Національна судова палата Іспанії викликала Пучдемона та його соратників на допит. Крім того, повідомлялося, що якщо вони не з'являться для дачі показань кожного з них оголосять в розшук для подальшого арешту.

Сьогодні, 1 листопада, Верховний суд переніс слухання у справі колишніх керівників Каталонії на 9 листопада 2017 року.

Крім того, Верховний суд задовольнив клопотання прокурорів надати поліцейський нагляд членам комітету ораторів Каталонського парламенту. Передбачається, що цей крок покликаний запобігти їх втеча з Іспанії. Зазначено, що в Мадриді у Високий суд на четвер і п'ятницю викликали колишнього прем'єр-міністра Карлеса Пучдемона і 13 членів його уряду. Тим часом шість членів комітету ораторів Каталонського парламенту, в тому числі Карму Форкадель, викликали у Верховний суд на четвер і п'ятницю.