ua en ru

В.о. генконсула РФ в Одесі вислали з України

В.о. генконсула РФ в Одесі вислали з України Фото: генконсульство РФ в Одесі

Російського дипломата оголосили персоною нон грата

Виконуючого обов'язки генерального консула Російської Федерації в Одесі оголосили персоною нон грата і попросили покинути територію України. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України (СБУ).

"Міністерство закордонних справ України за матеріалами Служби безпеки оголосило персоною non grata виконуючого обов'язки Генерального консула Російської Федерації в Одесі", - йдеться в повідомленні.

Згідно ст. 23 Віденської конвенції про консульські відносини МЗС України вручив російській стороні ноту з вимогою терміново покинути територію нашої країни в.о. генконсула Росії.

Як повідомив голова СБУ Василь Грицак, рішення прийнято через несумісність його діяльності з дипломатичної, а також за порушення положень Віденської конвенції.

Грицак запевнив, що СБУ продовжить виявляти іноземців, які працюють проти України, прикриваючись дипломатичним статусом.

Повідомляється, що російський дипломат вже залишив межі України.

Зазначимо, згідно з інформацією на сайті Посольства Російської Федерації в Україні в.о. генконсула в Одесі був Валерій Шібеко.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін припинив повноваження почесного консула України в Туреччині Левента Айдина за футболку з Путіним.