ua en ru

У Харківській обл. СБУ перекрила канал постачання продовольства бойовикам ДНР

У Харківській обл. СБУ перекрила канал постачання продовольства бойовикам ДНР Фото: СБУ

Посадовці низки комерційних структур налагодили канал постачання із закордону м’ясних субпродуктів

У Харківській обл. співробітники Служби безпеки України (СБУ) перекрили канал постачання харчової продукції бойовикам так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, посадові особи низки харківських комерційних структур налагодили канал постачання із закордону м'ясних субпродуктів. Отриману продукцію вони незаконно переправляли на тимчасово окуповані бойовиками території.

"Отримувачем вантажів було не перереєстроване на території України підприємство харчової промисловості, виробничі потужності якого знаходилися ДНР. Готова продукція та грошові кошти, одержані в результаті його діяльності, використовувалися також і для забезпечення діяльності та фінансування терористів ДНР", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що для ухилення від сплати митних платежів під час імпорту м'ясних субпродуктів в Україну, використовувалась офшорна компанія. Через неї зловмисники проводили безтоварні операції для приховування реальних обсягів та напрямків реалізації продукції.

"Під час обшуків співробітники СБ України вилучили бухгалтерську документацію, грошові кошти, печатки, у т.ч. офшорної компанії, продукцію, які доводять протиправну діяльність підприємців. Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, тривають оперативно-слідчі дії", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ перекрила багатомільйонний канал фінансування ДНР.