ua en ru

У Харкові знешкодили організаторів 9 диверсій, - СБУ

У Харкові знешкодили організаторів 9 диверсій, - СБУ Фото: арсенал зброї, вилучений у затриманих

У рамках спецоперації затримані три громадянина України

У Харкові правоохоронці знешкодили групу, яка брала участь у здійсненні 9 резонансних злочинів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Співробітниками Харківського управління і центрального апарату СБУ, місцевої прокуратури із залученням бійців "Альфи" знешкоджено банду, причетну до організації та безпосередньої участі у скоєнні дев'яти (!) резонансних злочинів", - йдеться в повідомленні.

Так, за словами Лубківського, угруповання була причетна до обстрілу з реактивних вогнеметів МРО-А будівель об'єднаного райвійськкомату Орджонікідзевського та Фрунзенського районів Харкова (8 вересня 2014 р.) і офісу волонтерської організації по вул. Лебединській (26 вересня 2014 р.), підриву з використанням саморобного вибухового пристрою залізничної колії на мосту біля станції "Новожаново" Південної залізниці (31 березня 2015 р.), спробі підриву цистерн зі зрідженим газом на території одного з підприємств Харкова (11 січня 2015 р.), пострілів з гранатометів і вогнеметів по залізничних поїздів.

Радник голови СБУ повідомив, що в результаті спецоперації були затримані троє громадян України 1980, 1981 і 1989 р.

У результаті невідкладних слідчих дій було встановлено місцезнаходження та у ході обшуків вилучено безпрецедентно великий арсенал збої.

"Під час допитів було встановлено, що затримана диверсійна група неодноразово виїжджала в Російській Федерації. Там бойовики були завербовані, пройшли ґрунтовну підготовку на базах ГРУ Генштабу ЗС РФ, зокрема в Краснодарському краї", - заявив Лубківський.

Затриманим оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 113 (диверсія), ч 2 ст 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Шановні друзі,Служба безпеки України забезпечила спокій харків’ян на Зелені свята!) Усі вихідні дні служба працювала...

Posted by Markian Lubkivskyi on 2 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, вибух на залізничній станції "Новожаново" в Харківській області, до якого, за заявою Лубківського причетні затримані, кваліфікували як диверсію.