ua en ru

Гройсман переконаний, що ВР має прийняти закон про держслужбу до 2016 р.

Гройсман переконаний, що ВР має прийняти закон про держслужбу до 2016 р. Фото: Володимир Гройсман

Вчора профільний комітет рекомендував його розглянути у другому читанні

Спікер Верховної Ради України (ВРУ) Володимир Гройсман переконаний, що проект закону №2490 "Про державну службу", підготовлений спільно з європейськими партнерами, парламентарі мають прийняти до кінця 2015 р. Про це голова ВР сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада" у п'ятницю.

Спікер розповів, що парламентський комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування вже підготував цей документ до розгляду у другому читанні. "Фактично ми можемо говорити про те, що на наступному пленарному тижні, до кінця року на тих пленарних тижнях, які будуть, є всі шанси його розглядати... Його треба приймати", - відзначив голова Ради.

На думку Гройсмана, нині система держслужби створює підвалини для корупції. Зважаючи на це, спікер вважає, що у системі державної служби мають працювати необхідна кількість чиновників-професіоналів, які отримуватимуть достойну заробітну плату. "Державна машина буде працювати на громадянина, а не навпаки", - відзначив голова парламенту.

Нагадаємо, що сьогодні нардепи так і не розглянули законопроект №3048 "Про внесення зміни до статті 5 Закону України" Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства "(щодо підстав для видачі посвідки на проживання представникам іноземних засобів масової інформації)" і законопроект № 2334 "Про систему іномовлення України".

Парламентарі не проголосували за жоден проект закону.

Наступне засідання парламенту пройде 3 листопада в 10:00.