ua en ru

Греція та ЄС не змогли домовитися щодо кредиту

Греція та ЄС не змогли домовитися щодо кредиту Фото: Алексіс Ціпрас і Жан-Клод Юнкер

Юнкер зазначив, що "це була хороша, конструктивна зустріч"

Зустріч грецького прем'єр-міністра Алексіса Ципраса та глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, що завершилась у ніч на четвер, 4 червня, не зробила прориву у питанні вирішенні грецької кризи. Про це повідомляє DW.

Зазначається, що Ципрас між тим наголосив, що його розмова з Юнкером та главою Єврогрупи Єруном Дейсселблумом виявилась "конструктивною", утім кредитори вимагали скасування додаткових пенсій та підвищення ставки податку на додану вартість на енергію, що "є неприйнятною пропозицію".

"Це була хороша, конструктивна зустріч. Це був крок уперед у розумінні позицій одне одного на основі окремих пропозицій", - зазначив Юнкер.

Повідомляється, що під час чотрирьохгодинної розмови між главами грецького уряду, Єврокомісії та Єврогрупи йшлось, перш за все, про ті реформи, що їх має розпочати Греція для отримання подальшої фінансової допомоги як від ЄС, так і від Міжнародного валютного фонду.

"Не хвилюйтеся, ми й надалі платитимемо", - відповів Ципрас на запитання, чи виплатить Греція Міжнародному валютному фонду частку кредиту в розмірі 300 мільйонів євро, що заплановано на п'ятницю, 5 червня.

Нагадаємо, під час зустрічі у Берліні сторони домовилися активізувати переговори з Грецією щодо кредиту МВФ.