ua en ru

Межі районів Донбасу з особливим статусом визначені в мінських домовленості від 19 вересня, - Порошенко

Межі районів Донбасу з особливим статусом визначені в мінських домовленості від 19 вересня. Про це 13 березня заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу 1+1.

"На засіданні РНБО йшлося про статус, статус давно визначено, мова йшла не про кордони, тому що, фактично, ще 19 вересня були чітко зафіксовані межі, лінія зіткнення, фактично, за мінським домовленостями встановлювала статус місцевого самоврядування в окремих районах", - заявив він.

"19 вересня, можливо, один з найважчих часів агресії, були визначені межі, які визначали тодішню лінію дотику, де значна частина територій ще мала бути звільнена від окупаційних військ. І ми 12 лютого чітко відстояли лінію 19 числа, але зазначили, що ніяких перезатверджень лінії бути не може, що Мінськ 12 лютого є продовженням тих домовленостей Мінська 5 вересня і Мінська 19 вересня, і вчора на засіданні РНБО це було підтверджено", - додав Президент.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України визнач межі районів Донбасу, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.