ua en ru

На кордоні із Кримом на хабарі затримано прикордонний наряд

На кордоні із Кримом на хабарі затримано прикордонний наряд Фото: контрольний пункт "Чонгар"

ГПУ повідомила про виявлення нечистих на руку прикордонників на кордоні з анексованим півостровом

Співробітники відділу внутрішньої безпеки та оперативного підрозділу Державної прикордонної служби України вчора, 23 жовтня, затримали на адміністративному кордоні з АР Крим прикордонний наряд за спробу незаконного провезення товарів. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

Як зазначається, інцидент з нечистими на руку військовослужбовцями Держприкордонслужби стався на контрольному пункті "Чонгар" у Херсонській обл.

За інформацією ДПСУ, правоохоронці отримали інформацію про можливе сприяння у переміщенні на тимчасово окуповану територію Криму товарів народного споживання, при якому мав використовуватися службовий автомобіль прикордонників.

"Через деякий час до контрольного пункту "Чонгар" заїхав автомобіль із прикордонним нарядом. Його одразу затримали. При огляді транспортного засобу в ньому виявили сім сумок з речами. Надалі оперативники встановили, що товар належить громадянці України, яка незабаром прибула в контрольний пункт. З пояснень жінки, вона намагалася доставити придбаний у Харкові товар до Криму і для реалізації цього звернулася до затриманих прикордонників. За кожну сумку з товаром вона запропонувала їм по 1500 рублів", - йдеться в повідомленні.

На кордоні із Кримом на хабарі затримано прикордонний наряд

Фото: прес-служба ДПСУ

В даний час матеріали про вчинення протиправних дій з боку військовослужбовців готуються для направлення до військової прокуратури Херсонського гарнізону. Крім того, щодо українки співробітники МВС здійснюють документування ознак злочину, передбаченого ст.369 КК України - пропозиція або давання хабара.

Нагадаємо, в липні в Донецькій обл. СБУ затримала прикордонника за переміщення вантажів на окуповану територію.