ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом фінансових порушень на "Укртранснафтопродукті"

ГПУ порушила справу за фактом фінансових порушень на "Укртранснафтопродукті" Фото: Генпрокуратура України

Співробітників підприємства звинувачують у розтраті майна

Генеральна прокуратура України 22 травня відкрила кримінальне провадження за фактом фінансових порушень працівниками ДП "Укртранснафтопродукт" за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України задокументувала ряд порушень з боку посадових осіб ДП "Укртранснафтопродукт" при реалізації нафтопродуктів, які є речовими доказами у кількох кримінальних процесах. Рішеннями судів накладено арешт", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, вказане паливо зберігається на Одеському нафтопереробному заводі, Херсонському нафтоперевальному комплексі, Васильківської нафтобазі і реалізовується службовими особами державного підприємства з жовтня 2014 р.

"Всі матеріали перевірки направлено в Генеральну прокуратуру України для прийняття процесуального рішення. За результатами розгляду поданих документів, 22 травня 2015 року ГПУ відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, від реалізації конфіскованих у структур українського бізнесмена Сергія Курченка нафтопродуктів було погашено податкових зобов'язань до державного бюджету на суму 164 млн грн.