ua en ru

Заарештований екс-секретар Рахункової комісії Гордієнко

Заарештований екс-секретар Рахункової комісії Гордієнко Сергій Гордієнко

Печерський районний суд сьогодні заарештував колишнього народного депутата від КПУ та секретаря Лічильної комісії Верховної Ради України. Про це йдеться в повідомленні прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації і проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральною прокуратурою України 26.02.2015 повідомлено про підозру колишньому народному депутату України та секретаря Лічильної комісії Верховної Ради України у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службова підробка) КК України", - відзначили в ГПУ.

"Печерським районним судом 10.03.2015 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

"Прокуратура в своєму клопотанні просив застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю визначення альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 4105 мінімальних зарплат. Суд задовольнив клопотання частково. Суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту і призначив заставу в сумі 80 мінімальних зарплат",- заявили в РБК-Україна в ГПУ.

Зазначений народний депутат був секретарем Лічильної комісії Верховної Ради України і спільно з іншими членами підписав протокол, яким фактично надали статус офіційного документа цим законам.

Відзначимо, що на момент прийняття законів 16 січня секретарем Лічильної комісії був нардеп від Комуністичної партії Сергій Гордієнко.

Заарештований екс-секретар Рахункової комісії Гордієнко

Нагадаємо, ГПУ оголосила про підозру екс-глави СБУ Якименка.