ua en ru

ГПУ передала до суду справу полковника МВС, обвинуваченого у бездіяльності під час побиття євромайданівця Гаврилюка в січні 2014 р

Генеральна прокуратура України направила до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно полковника Міністерства внутрішніх справ, який не припинив злочину з боку правоохоронців щодо учасника Євромайдана Михайла Гаврилюка 22 січня 2014 р.

"Встановлено, що чиновник 22 січня 2014 року під час мирних акцій протесту в центральній частині р. Києва, здійснюючи функції по охороні громадського порядку, не виконав свої службові обов'язки та не припинив злочини, які здійснювалися іншими працівниками правоохоронних органів щодо активістів акцій протесту М. Гаврилюка та волонтера медичної бригади, хоча міг і повинен був їх припинити. В результаті злочинної бездіяльності підозрюваного заподіяно істотну шкоду правам і інтересам зазначених осіб", - сказано в повідомленні.

Відзначимо, в кінці травня 2014 р. Печерський районний суд Києва засудив до умовних термінів двох військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України за перевищення службових повноважень і вчинення насильства по відношенню до Гаврилюка.

У жовтні 2014 р. ГПУ направила в суд аналогічне звинувачення проти офіцера Внутрішніх військ МВС.

Нагадаємо, 27 лютого за фактом побиття бійцями ВВ МВС Гаврилюка відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). 23 лютого низка ЗМІ оприлюднили відео, де бійці ВВ МВС штовхають Гаврилюка, який стоїть голим на снігу на вул. Грушевського у Києві.