ua en ru

ГПУ опублікувала відеоматеріали у справі про вбивство Вороненкова

ГПУ опублікувала відеоматеріали у справі про вбивство Вороненкова Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Відповідне відео ГПУ розмістила на своєму сайті

Генеральна прокуратура України опублікувала відеоматеріали у справі про вбивство колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова. Відповідне відео ГПУ розмістила на своєму сайті.

Так, у понеділок, 9 жовтня 2017 року, під час спільного брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про результати розслідування вбивства Вороненкова, яке сталося 23 березня 2017 року у Києві.

За словами голови ГПУ, загалом в межах провадження допитані понад 350 свідків, опрацьовано сотні відеозаписів з камер відео-спостереження (об’єм яких склав майже три терабайта), проведено понад 60 обшуків, здійснено понад 430 тимчасових доступів до речей та документів, призначено та проведено майже три десятки різних судових експертиз.

Нагадаємо, Луценко заявив, що встановлені всі учасники вбивства і організації вбивства Дениса Вороненкова. "Вдалося встановити всіх учасників злочинної групи, учасників і виконавців вбивства Дениса Вороненкова ... Його вбили за свідоцтво про присутність російських військ в Україні, а також за інформацію про втечу Віктора Януковича. Фактичним замовником вбивства підтверджено став підконтрольний ФСБ громадянин РФ 1958 року народження, раніше судимий за згвалтування. Він мав особистий мотив вбивства - дружина Вороненкова була його дружиною", - розповів Луценко.