ua en ru

Держприкордонслужба відкрила 7 КПП на кордоні з Кримом

Держприкордонслужба відкрила 7 КПП на кордоні з Кримом Джерело фото:dpsu.gov.ua
Державна прикордонна служба України відкрила сім контрольно-пропускних пунктів на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом.

Державна прикордонна служба України відкрила сім контрольно-пропускних пунктів на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом. Про це в ході круглого столу повідомив начальник управління прикордонного контролю та реєстрації адміністрації ДПС Олександр Жданенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з анексією Криму Росією на перешийку відкрито сім контрольних пунктів в'їзду-виїзду, з яких три для автомобільного сполучення та чотири - для залізничного сполучення", - розповів Жданенко.

Також він зазначив, що особливістю цієї ділянки є низька обізнаність туристів про правила перетинання адміністративного кордону з Кримом.

"Це обумовлено прийняттям додаткових заходів. В цьому аспекті активну позицію зайняла Гельсінська спілка, який допомагає нам в інформуванні людей про порядок поїздок в Крим і з Криму", - зазначив Жданеко.

Нагадаємо, 14 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що розраховує на встановлення повного контролю над півостровом Чонгар на адміністративному кордоні з Кримом.