ua en ru

У Держдумі РФ обговорюють введення виїзних віз для росіян

У Держдумі РФ обговорюють введення виїзних віз для росіян Фото: Вадим Соловйов

У МЗС РФ про це нічого не відомо

У Державній думі Російської Федерації обговорюють можливість введення виїзних віз для громадян РФ. Про це в прямому ефірі радіостанції "Говорить Москва" повідомив заступник голови комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Вадим Соловйов.

Як повідомляється, Соловйов зазначив, що важливо донести до відома громадян РФ повну інформацію про стан безпеки тих країн, які вони вибирають для відпочинку.

"У Держдумі обговорюють різні способи реалізувати цю ідею. Як повідомив Соловйов, одним з них може виявитися введення виїзних віз", -йдеться в повідомленні.

Він також зауважив, що подібні пропозиції надходять від самих громадян.

"Зараз багато пропозицій ввести виїзні візи. Офіційні чиновники МЗС і співробітники безпеки пояснять громадянину, чим він ризикує. І коли він вже отримав цю офіційну інформацію, розписується, що так, я все знаю, я в курсі справи, мене попередили, і, тим не менше, я наполягаю, йому потрібно дати можливість виїхати", - сказав Вадим Соловйов.

Разом з тим, як повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на офіційного представника Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову, в МЗС РФ не знають про ініціативу введення виїзних віз для громадян Росії.

"У МЗС про це нічого не відомо", - сказала Захарова.

Разом з тим, вона залишила без відповіді питання про те, чи можливе введення виїзних віз в Росії. Також вона не стала коментувати, чи використовується така практика в даний час будь-якими країнами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в РФ запропонувала заборонити в'їзд учасникам АТО на Донбасі.