ua en ru

У Держдумі звинуватили МВФ у намірах нашкодити економіці Росії

У Держдумі звинуватили МВФ у намірах нашкодити економіці Росії Фото: Михайло Ємельянов

У Росії не пам'ятають толкових рекомендацій від МВФ

Перший заступник голови комітету Державної думи Росії з економічної політики, інноваційного розвитку і підприємництва Михайло Ємельянов звинуватив Міжнародний валютний фонд (МВФ) в намірах нашкодити економіці Росії, передає "Російська служба новин".

"За весь час взаємодії з МВФ через 20 років я жодного разу не пам'ятаю, щоб були розумні рекомендації. Зазвичай рекомендації, які йдуть від них, приносять шкоди нашій економіці. Звичайно, реформи треба проводити, але зовсім не в тому ключі, в якому зазвичай пропонує МВФ. Його мета - ослаблення економіки Росії, перетворення РФ в напівколоніальну, залежну державу, тому до рекомендацій МВФ особливо прислухатися не треба. Завдавати шкоди російській економіці - головна мета МВФ", - упевнений депутат.

На його думку, МВФ позитивно оцінює останні дії Центрального банку РФ, тому що вони негативно позначаються на стані економіки Росії.

"Коли ЦБ підвищив облікову ставку, це була просто смерть для нашої економіки. Саме дії ЦБ не дали нашої промисловості і сільському господарству скористатися плодами девальвації, тим що наші товари стали дешевше. І замість економічного підйому, який повинен був початися, у нас економічний спад. Так як це йде на шкоду російській економіці, МВФ вітає", - стверджує Ємельянов.

Нагадаємо, з 7 по 13 квітня 2015 року темпи тижневої інфляції, яка вже півроку не опускалась нижче 0,2%, сповільнилися до 0,1%.