ua en ru

ДФС, СБУ та МВС намагаються ухилитися від люстрації, - Петренко

ДФС, СБУ та МВС намагаються ухилитися від люстрації, - Петренко Фото: Павло Петренко

Інформацію про люстраційну перевірку також не надала Державна архітектурно-будівельної інспекція, органи прокуратури

Державна фіскальна служба (ДФС), Служба безпеки України (СБУ), Міністерство внутрішніх справ (МВС) і деякі інші органи намагаються приховувати інформацію про люстрационной перевірці. Про це сьогодні в ході засідання колегії Міністерства юстиції України за участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка заявив глава відомства Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу доповісти, що ми провели за дорученням прем'єр-міністра аналіз проведення люстраційної перевірки органів державної влади. Є певні органи, де є сумна статистика. Мова йде про правоохоронних органах, про ДФС, яка намагається приховати інформацію про кількість, яке підпадає під люстрацію, під приводом того, що відбувається реорганізація колишньої податкової служби", - заявив Петренко

Міністр додав, що Державна архітектурно-будівельної інспекція взагалі не надала інформацію про люстраційну перевірку у відомстві.

"Також є проблеми в правоохоронних органах, в СБУ і МВС і в органах прокуратури. Але я думаю, що після прийняття висновків Венеціанської комісії, ті особи, які розраховували на те, що люстрація буде згорнуто через скасування закону або рішення КСУ фактично зазнали поразки, і зараз завдання уряду - завершити цей процес", - зазначив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Міністерство юстиції завершити процедуру люстрації.