ua en ru

ДФС викрила махінації з кредитами на 1,1 млрд грн у Вінницькій обл

ДФС викрила махінації з кредитами на 1,1 млрд грн у Вінницькій обл Фото: ДФС

Підприємство запропонувало в заставу банку фіктивні активи

Державна фіскальна служба України викрила махінації з кредитними коштами на 1,1 млрд грн у Вінницькій обл. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС України.

Повідомляється, що в ході дослідження фінансово-економічної діяльності одного з підприємств Вінницької області встановлено отримання зазначеним підприємством банківського кредиту на суму понад 1,1 млрд. грн.

"Під час слідства з'ясувалося, що в якості застави, банк отримав майнові права на нафтопродукти, які були нібито поставлені позичальнику двома підприємствами Дніпропетровської області. Однак, при перевірці фінансової звітності постачальників, оперативники ДФС виявили відсутність на їх балансі необоротних активів, виробничих запасів готової продукції. Крім того, підприємства не були зареєстровані платниками податку на додану вартість", - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду зазначених матеріалів до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Нагадаємо, раніше ГФС викрила міжрегіональний конвертцентр з оборотом в 1 млрд грн.