ua en ru

"Газпром" продовжить поставляти газ на Донбас без заявки від України

"Газпром" продовжить поставляти газ на Донбас без заявки від України Голова "Газпрому" Олексій Міллер

"Газпром" продовжить постачання російського природного газу на Донбас, незважаючи на те, що строк дії так званого "зимового пакету" закінчився 31 березня 2015 р., а "Нафтогаз України" не перерахував компанії нового траншу передоплати, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на представника "Газпрому".

Напередодні Президент Росії Володимир Путін в ході зустрічі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим підтримав рішення про продовження на другий квартал пільгової ціни поставок газу в Україну за умови того, що норми контракту між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" "будуть дотримуватися неухильно".

Відзначимо, ціна газу для України з листопада з урахуванням знижки становила 329 дол. за тис. куб. м. Перед тристоронньої зустріччю в Брюсселі 20 березня глава Міненерго Росії Олександр Новак говорив, що у другому кварталі 2015 року ціна газу для України без знижки може становити 348 дол. за тис. куб. м, а з її урахуванням виходить 248 дол. за тис. куб. м.

Як повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, ціна російського газу для України у другому кварталі 2015 р. з урахуванням знижки складе нижче 250 дол. за одну тисячу куб. м.

Наступні переговори у тристоронньому форматі Єврокомісія - Росія - Україна повинні відбутися в середині квітня, там сторони обговорять інші умови поставок газу Києву.