ua en ru

G7 і МВФ допускають виділення Україні 40 млрд дол., - ЗМІ

G7 і МВФ допускають виділення Україні 40 млрд дол., - ЗМІ На фото: голова МВФ Крістен Лагард

Група семи найбагатших держав світу, та Міжнародний валютний фонд розмірковують над значним збільшенням допомоги Україні, вважаючи, що країна перебуває на межі банкрутства. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

Одне з джерел сказало, що загальна сума допомоги може бути розширена до 40 млрд дол. - суми, яка буде включати існуючі пропозиції - однак переговори йдуть і ще нічого не вирішено.

Другий джерело підтвердило, що переговори активно йдуть, хоча рада директорів МВФ суму ще офіційно не обговорював.

Напередодні комісар ЄС з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан повідомив, що міжнародні донори фінансової допомоги, включаючи США і Євросоюзу, які приїдуть до Києва на конференцію в квітні в надії зібрати не менше 15 млрд дол. на відновлення України та запобігання її банкрутству.

У січні представники МВФ говорили, що підтримають довгостроковий збільшений план фінансування, що перевищує нинішню 17-мільярдну програму, проте конкретних даних не надали.

Другий джерело сказало виданню, що всі сходяться на думці, що 17 млрд дол. не вистачить для порятунку України, але необхідно зважити ризики надання великих сум країні, залученої у внутрішній конфлікт і має попередній досвід невиконання програми МВФ.

Нагадаємо, МВФ продовжив роботу своєї місії в Україні до 11 лютого.