ua en ru

Фюле закликав українську влади терміново відреагувати на викрадення Булатова

Єврокомісар Штефан Фюле закликав українську влади терміново відреагувати на викрадення лідера Автомайдану Дмитра Булатова.

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав українську влади терміново відреагувати на викрадення лідера Автомайдану Дмитра Булатова. Про це він написав у своєму Twitter.

"Закликаємо влади України до термінового реагування на викрадення і тортури Д. Булатова. Такого роду насильство і безкарність неприпустимі і мають бути негайно зупинені", - написав Фюле.

При цьому міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт написав у своєму Twitter, що він очікує обговорити ситуацію в Україні зі своїми друзями і колегами під час Мюнхенської конференції, яка проходить 31 січня - 2 лютого 2014 р.

"Ми повинні відреагувати проти викрадень і побиття", - додав міністр.

Зазначимо, вчора, 30 січня 2014 р., Булатов знайшовся в с. Вишеньки Бориспільського району (Київська обл.) неподалік від Києва.

За словами Булатова, увесь час його тримали з зав'язаними очима, але у викрадачів був російський акцент. При цьому викрадачі застосовували до нього тортури.

"Мене розіп'яли, пробивали (руки). Вухо відрізали, лице порізали, місця живого на тілі немає. А так живий - і слава богу", - сказав Булатов.

При цьому МВС України вже відкрило кримінальне провадження за фактом викрадення Булатова.

Нагадаємо, 23 січня активісти Автомайдану заявили про зникнення Булатова. У той же час, в МВС заявили, що вони не затримували Булатова.