ua en ru

В ЄС повідомили про продуктивних переговорах з Україною і РФ щодо ЗВТ

В ЄС повідомили про продуктивних переговорах з Україною і РФ щодо ЗВТ Фото: Сесілія Мальмстрем

Консультації між Україною, ЄС та РФ щодо ЗВТ були продуктивними

В Європейському союзі (ЄС) повідомили, що сьогоднішні переговори з Україною і Росією щодо зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це у своєму Twitter повідомила єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем.

"Продуктивна зустріч з міністрами України і Росії. План практичних рішень в жовтні", - повідомила вона.

До початку зустрічі Мальмстрем в черговий раз підкреслила, що угоди між ЄС та Україною про ЗВТ вступить в силу в січні 2016 р.

Відзначимо, на сьогоднішній зустрічі з боку України брав участь міністр закордонних справ Павло Клімкін. Від РФ брав участь міністр економіки Олексій Улюкаєв. Сторони повинні були обговорити практичні питання, пов'язані з набранням чинності частини угоди про асоціацію між Євросоюзом і Україною щодо ЗВТ.

Перед початком тристоронніх консультацій Україна-ЄС-РФ у #Брюсселі євроінституції затягнуті димом, чутно постріли. Продовжується потужний страйк фермерів.

Posted by Mission of Ukraine to the EU on 7 сентября 2015 г.

Нагадаємо, ЄС і Україна підписали Угоду про асоціацію в два етапи: політичну частина 21 березня 2014 р., економічну - 27 червня 2014 р. Європейський парламент і Верховна Рада ратифікували СА 16 вересня 2014 р.

При цьому 12 вересня сторони прийняли рішення відкласти вступ в силу ЗВТ до кінця 2015 р.

Після цього Росія наполягала на новій відстрочення набуття чинності угоди про ЗВТ, проте в ЄС відмовилися це робити. Згодом в Євросоюзі неодноразово підкреслювали, що знову відкладати застосування економічної частини УА з Україною не будуть.