ua en ru

ЄС проведе надзвичайну зустріч з проблем нелегальної міграції

ЄС проведе надзвичайну зустріч з проблем нелегальної міграції

Європейська комісія оголосила в неділю, 19 квітня, про намір провести надзвичайну зустріч глав МЗС і МВС країн ЄС у зв'язку з масовою загибеллю мігрантів у Середземному морі. Про це йдеться в заяві глави дипломатії ЄС Федерики Могерини, опублікованому на сайті Єврокомісії, передає Deutsche Welle.

"Реальність сувора і наші дії повинні бути чіткими. На карту поставлено життя людей, і Європейський союз має моральну і гуманітарну обов'язок діяти", - йдеться в заяві. У ньому також повідомляється, що Єврокомісія проводить консультації з країнами ЄС, з європейськими та міжнародними організаціями для підготовки нової європейської стратегії з міграції, яка може бути прийнята вже в середині травня.

Могерини повідомила, що питання міграції увійде до порядку денного чергової зустрічі глав МЗС країн ЄС, яка відбудеться 20 квітня в Люксембурзі. Могерини має намір виступити з низкою пропозицій щодо Лівії, через яку проходить основний маршрут перекидання нелегальних мігрантів. Президент Франції Франсуа Олланд заявив про необхідність розширити рятувальну місію в Середземному морі. В якості заходів, які допоможуть виправити ситуацію з масовою загибеллю мігрантів, Олланд назвав збільшення числа сторожових кораблів і посилення патрулювання літаками прикордонних служб.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 19 квітня, в 200 кілометрах на південь від італійського острова Лампедуза затонуло рибальське судно з близько 700 біженцями на борту. На місці катастрофи працюють кораблі прикордонників і військово-морських сил Італії і Мальти, а також комерційні суду.