ua en ru

Експерти з ЄС і США низько оцінили діяльність МОЗ України

У рейтингу українських міністерств Міністерство охорони здоров'я зайняло низькі позиції. Про це свідчать результати експертної та громадської оцінки, проведеної неурядовою організацією експертів з США та ЄС Vox Ukraine

Зазначається, що експерти працювали спільно з Київською школою економіки, Реанімаційним пакетом реформ та Центром підтримки реформ.

За результатами дослідження, на вершині рейтингу опинилося Міністерство інфраструктури, Міністерство аграрної політики і продовольства та Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Найгірше експерти оцінюють Міністерство інформаційної політики, яке очолює Юрій Стець.

МОЗ України розмістився внизу списку, на 8-й позиції з кінця. Дії керівництва цього відомства, яке очолює Олександр Квіташвілі, низько оцінюються більшістю пацієнтських організацій та експертів галузі.

Так, відомий український психіатр Семен Глузман висловив повне розчарування в політиці міністерства і заявив, що команда міністра вже дискредитувала себе і не заслуговує ніякої підтримки України і міжнародного співтовариства

Нагадаємо, сьогодні найбільші асоціації українських фармвиробників висловили недовіру непрозорим діям керівництва Моз. Віце-президент Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості Віктор Чумак заявив, що в МОЗ фактично повернулася практика "смотрящих".

Фармасоціації вимагають від міністерства прозорої кадрової політики, антикорупційних реформ і відставки першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко за порушення антикорупційного законодавства.

Експерти з ЄС і США низько оцінили діяльність МОЗ України