ua en ru

Експертиза підтвердила автентичність голосів Саакашвілі та Курченка на записах ГПУ

Експертиза підтвердила автентичність голосів Саакашвілі та Курченка на записах ГПУ Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

По справі Саакашвілі допитали свідків 15

Експертиза записів переговорів лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі з бізнесменом Сергієм Курченком підтвердила справжність їх голосів. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

За словами Сарган, НДІ спецтехніки та судових експертиз Служби безпеки України провів фоноскопічну експертизу, яка підтвердила автентичність голосів на зафіксованих розмовах між Саакашвілі та Курченком.

"Слова і фрази, які їм належать, персоніфіковано в протоколі за результатами проведення негласного розшукового заходу", - зазначила Сарган.

Вона також зазначила, що слідство допитало близько 15 свідків по справі Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ оприлюднила не всі записи розмов у справі Саакашвілі. У той же час представники політика заявляли, що запис розмови Саакашвілі з екс-регіоналом Сергієм Курченком є монтажем.

Відзначимо, до цього передбачалося, що записи розмов Саакашвілі з Курченком є поєднанням елементів різних розмов. На початку грудня слідство оприлюднило записи, на підставі яких стверджувало, що сторони домовлялися про співпрацю.