ua en ru

Екс-міністр фінансів Греції Варуфакіс може постати перед судом

Екс-міністр фінансів Греції Варуфакіс може постати перед судом Фото: Яніс Варуфакіс

Варуфакіса підозрюють у зломі рахунків платників податків

Екс-глава Міністерства фінансів Греції Яніс Варуфакіс може постати перед судом за звинуваченням у зломі рахунків платників податків. Суд направив справу Варуфакіса в афінський парламент, який може проголосувати з питання про позбавлення його імунітету, передає Дождь з посиланням на Times.

Зокрема, зазначається, що Варуфакіс може бути підданий кримінальному переслідуванню за таємний "злом рахунків платників податків" при підготовці виходу країни із зони євро під час переговорів з європейськими кредиторами про допомогу грецькій економіці.

За даними видання, грецькі прокурори також завели п'ять справ проти команди експертів, які, "раніше в цьому році були залучені Варуфакісом для таємної підготовки даного плану". У числі цих експертів і всесвітньо відомий економіст Джеймс Гелбрейт.

Газета пише, що звинувачення на адресу Варуфакіса дозволять парламенту скликати спеціальну комісію, яка в підсумку може позбавити його депутатського імунітету.

"Це може відбутися дуже скоро. Питання полягає лише в тому, наскільки швидко буде діяти парламент, контрольований партією СІРІЗА, членом якої є Варуфакіс, або ж процес на якийсь час припиниться", - заявив депутат від опозиційної партії "Нова демократія" Анни Асімакопулу.

Нагадаємо, переговори про надання Греції нового пакета фінансової допомоги почалися в Афінах у понеділок, 27 липня.