ua en ru

Японія представила рекордний бюджет-2014

Уряд Японії представив рекордний бюджет на 2014 фінансовий рік. Прем'єр -міністр Сіндзо Абе прийняв рішення підвищити витрати на соціальне забезпечення та оборону.

Уряд Японії представив рекордний бюджет на 2014 фінансовий рік. Прем'єр -міністр Сіндзо Абе (на фото) прийняв рішення підвищити витрати на соціальне забезпечення та оборону, передає "Росія 24".

"Бюджет затверджений у розмірі 95,88 трлн ієн", - заявив журналістам міністр фінансів Японії Таро Асо.

Японія випустить нові облігації на суму 41,25 трлн ієн, що менше, ніж поточного року.

Нагадаємо, що уряд Абе прагне вивести країну з багаторічної дефляції і впоратися з ростом витрат на забезпечення старіючого населення.

Разом з тим, Абе необхідно скоротити зростання боргового навантаження, яке вже й так вдвічі перевищує ВВП країни.

Уряд вже взяв на себе зобов'язання скоротити дефіцит бюджету до 2015 р. удвічі, а до 2020 р. досягти первинного профіциту.

"Власті мають показати, що країна рухається у правильному напрямку в питаннях бюджетної дисципліни, проте цей бюджет несильно відповідає цим завданням", - вважає Есімаса Маруяма, головний економіст Itochu Corp. у Токіо. "Для досягнення первинного профіциту до 2020 р. необхідно скорочувати витрати" , - додав він.

Нагадаємо, що фіскальний рік у Японії починається 1 квітня.

На початку грудня повідомлялося, що Токіо планує виділити кошти для стимулювання економіки в розмірі 18,6 трлн ієн (181 млрд дол.). Це необхідно для протидії негативному впливу підвищення податку із продажів у квітні 2014 р.

Як відомо, прем'єр-міністр Сіндзо Абе намагається підтримати відновлення третьої за величиною економіки у світі при досягненні цілей щодо інфляції.