ua en ru

Введення норми про похідний позов допоможе Україні піднятися на кілька позицій у рейтингу Doing Business, - НКЦПФР

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) прогнозує, що завдяки введенню норми про похідний позов Україна може піднятися на кілька позицій у рейтингу Doing Business. Про це у ході прес-конференції заявив член комісії Анатолій Амелін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дана норма досить важлива, тому що ми знаємо чимало випадків, коли менеджмент, зловживаючи своїми правами (правом підпису, прийняття рішень), приводив суспільство до банкрутства. Більше того, якщо ця новація буде реалізована, Україна зможе піднятися на кілька позицій в рейтингу Doing Business", - сказав Амелін.

Введення норми дасть право акціонеру подавати позов від імені суспільства і компенсувати понесені товариством збитки, відповідно, захистити свої інтереси.

"На сьогоднішній день акціонер, який отримав похідні збитки, не має можливості захистити свої інтереси", - зазначив Амелін.

Нагадаємо, на початку року Президент України поставив перед урядом завдання увійти до топ-100 країн у рейтингу Doing Business за легкістю ведення бізнесу. Зараз Україна займає 137-е місце в рейтингу.

Читайте також: Уряд буде проводити політику спрощення регулятивних процедур та покращення умов ведення бізнесу, - Прасолов