ua en ru

Віце-президент Єврокомісії підписав меморандум про виділення Україні 1 млрд євро

Віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас сьогодні, 28 квітня 2014 р., підписав меморандум про взаєморозуміння по кредитній програмі макрофінансової допомоги для України в сумі 1 млрд євро, яка була затверджена Радою міністрів ЄС 14 квітня 2014 р.

Віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас сьогодні, 28 квітня 2014 р., підписав меморандум про взаєморозуміння по кредитній програмі макрофінансової допомоги для України в сумі 1 млрд євро, яка була затверджена Радою міністрів ЄС 14 квітня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

"Ця допомога, в поєднанні з виділеними раніше 610 млн євро макрофінансової допомоги, забезпечить таку необхідну допомогу українській владі для її фінансових потреб. Це конкретний знак підтримки з боку ЄС українського народу в непростій ситуації, поряд з іншою довгостроковою фінансовою допомогою", - зазначив Каллас.

Повідомляється, що дана програма розроблена, щоб допомогти Україні покрити частину її термінових потреб у зовнішньому фінансуванні для стабілізації ситуації та здійснення програми реформ, раніше підготовленої українською владою за допомогою Міжнародного валютного фонду (МВФ).

При цьому в Єврокомісії зазначають, що надання допомоги буде залежати від конкретних економічних умов, викладених у меморандумі, і успішного виділення кредиту МВФ за програмою stand-by, який, як очікується, буде затверджено найближчим часом Радою директорів МВФ.

Відзначимо, 14 квітня 2014 р. Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ затвердила виділення Україні 1 млрд євро фінансової допомоги.

5 березня 2014 р. Єврокомісія визначила пакет фіндопомоги Україні в сумі не менше 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.