ua en ru

В Україні заблоковано зарахування коштів з кримських банків, - ГФС

В Україні заблоковано зарахування коштів з кримських банків.

В Україні заблоковано зарахування коштів з кримських банків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Державної фіскальної служби України в Дніпропетровській області.

Повідомляється, що з метою отримання резидентами Криму коштів за продукцію, роботи або послуги "уповноважений банк має право зарахувати на рахунок резидента-отримувача кошти в гривнях, які надійшли через кореспондентські рахунки іноземних банків (крім банків, що розташовані та/або здійснюють свою діяльність на території АР Крим) в гривні, відкриті в уповноважених банках".

Така ситуація склалася через припинення діяльності українських банків та їх підрозділів на території Криму, а також тому, що валютним законодавством України не визначено особливостей проведення резидентами розрахунків за продукцію, роботи, послуги на підставі договорів з контрагентами з АР Крим.

Нагадаємо, раніше Національний банк України дозволив уповноваженим банкам зараховувати на рахунки резидентів кошти в гривнях, які надійшли через іноземні банки з Криму.