ua en ru

В Україні весняно-польові роботи розпочалися на місяць раніше, ніж у 2012 році

Завдяки сприятливим погодним умовам, в Україні весняно-польові роботи у 2013 р. розпочалися майже на місяць раніше, ніж у 2012 р. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України з посиланням на слова голови Мінагрополітики Миколи Присяжнюка.

Аграрії Криму вже засіяли 15,2 т га ярими зерновими. В інших регіонах продовжується підживлення озимих зернових культур. Наразі добрива внесені на площі 297,2 тис. га. Загалом аграрії забезпечені мінеральними добривами на 79%.

Цьогоріч посів ярих зернових культур прогнозується здійснити на площі 8,1 млн га, в тому числі ранніх ярих зернових - 3 млн га.

Для того, щоб приступити до польових робіт вчасно, сільгоспвиробники продовжують накопичувати мінеральні добрива, засоби захисту рослин, протруйники та насіння.

"З урахуванням перехідних залишків, наразі аграрії мають у наявності 761,8 тис. т поживних речовин міндобрив, або 79% до заявки, і на 22% більше проти минулого року. Завдяки сприятливим погодним умовам сільгоспвиробники продовжують підживлення озимих зернових культур. Найбільше підживлено в Криму - 101,6 тис. га, Одеській обл.. - 50,2 тис. га, Запорізькій обл.. - 49,3 тис. га", - заявив Присяжнюк.

Він також зазначив, що сільгоспвиробники закупили 12 тис. т засобів захисту рослин та 704 т протруйників. Насінням же аграрії вже давно забезпечені, і навіть більше від потреби.

Міністр також нагадав, що наразі сходи озимих отримано на площі 7,9 млн га або на 97,7%. У доброму та задовільному стані перебувають 7,2 млн га, а в слабкому та зрідженому - 0,7 млн га.

"Таким чином, перезимівля озимини відбувається нормально, посіви перебувають переважно в доброму та задовільному стані і зберегли закладений з осені високий потенціал продуктивності", - зауважив Присяжнюк.

Читайте також: Українським с/х підприємствам не вистачає близько 8 мрлд грн для проведення посівної у 2013 р., - Мінагрополітики