ua en ru

В Україні з початку 2013 р. в НКР зареєстровано 400 тис. нових земельних ділянок, - Держземагенство

В Україні з початку 2013 р. в Національній кадастрової системі (НКР) зареєстровано майже 400 тис. нових земельних ділянок та видано 242 тис. витягів з Державного земельного кадастру. Про це повідомляє прес-служба Держземагенства.

Зокрема, за станом на 27 травня 2013 р., землевпорядники зареєстрували в Київській області 37 тис. 579 земельних ділянок, у Вінницькій - 29 тис. 224, Тернопільській - 19 тис. 303, Полтавській - 17 тис. 103 наділу. Зараз кадастрові реєстратори витрачають як на реєстрацію ділянки, так і на видачу виписок в десятки разів менше часу, ніж торік. Темпи роботи системи з реєстрації земельних ділянок тижні збільшуються в середньому на 1,5 тис. реєстрацій в день у січні до майже 6 тис. на кінець квітня.

"З кожним днем ​​органи земельних ресурсів нарощують темпи робіт з реєстрації земельних ділянок та видачі витягів з Державного земельного кадастру. Триває вдосконалення Національної кадастрової системи з розширення функціональних можливостей і прискорення обслуговування і створення комфортних умов для громадян. Завдяки тотальної комп'ютеризації та автоматизації виробничих процесів ми вже фактично звели до мінімуму спілкування чиновника і заявника, є основою для подолання корупції та здирництва у сфері земельних відносин", - зазначив голова Держземагентства України Сергій Тимченко під час апаратної наради.

Крім того, в 2013 р. завдяки спрощенню процедури та автоматизації процесів плата за державну реєстрацію земельної ділянки скоротилася з 93 до 65 грн, а за видачу виписки - з 71 до 53 грн.

Читайте також: Центр Державного земельного кадастру станом на 1 січня використовував 2,75 млн дол. кредитних коштів СБ