ua en ru

В Україні з березня 2013 р. борги по зарплаті в приватному та корпоративному секторі зросли на 11% - до 600 млн грн

В Україні з березня 2013 р. борги із заробітних плат в приватному і корпоративному секторі збільшилися на 11% і тепер становлять 600 млн грн. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

В Україні з березня 2013 р. борги із заробітних плат в приватному і корпоративному секторі збільшилися на 11% і тепер становлять 600 млн грн. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська (на фото) під час селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"За оперативними даними, порівняно з березнем 2013 р. ... за останній час борги зросли на 11% у приватному і корпоративному секторі. Сьогодні вони досягають 600 млн грн", - сказала Королевська.

За її словами, за такий же період борги державних підприємств скоротилися на 25%, а борги комунальних підприємств - на 15%. Королевська зазначила, що саме на підприємства недержавної форми власності припадає левова частка боргів, які утворилися в нинішньому році.

Нагадаємо, що в Україні за 9 місяців 2013 р. підприємства-боржники повністю або частково заборгованість з виплати заробітної плати на суму 636,6 млн грн.

За словами Королевської, за оперативними даними, за 9 місяців 2013 р. державними інспекторами з питань праці проведено 4 тис. перевірок на 3 тис. підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати. На їх вимогу підприємства-боржники повністю або частково погасили (або не допустили) заборгованість по виплаті заробітної плати 273,2 тис. працівникам на суму 636,6 млн грн.