ua en ru

В Україні з квітня 2013 р. оштрафовані 390 перевізників за перевищення нормативу перевезення вантажів, - "Укртрансінспекція"

В Україні з квітня 2013 р. оштрафовані 390 перевізників за перевищення нормативу перевезення вантажів. Про це заявив заступник начальника управління державного нагляду за безпекою на наземному транспорті "Укртрансінспекції" Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Укртрансінспекція" спільно з представниками "Укравтодору" і Державтоінспекції з 1 квітня 2013 р. почала виконувати свої функції і на сьогоднішній день вже перевірено більше 8,5 тис. транспортних засобів, виявлені порушення у 390 перевізників і накладено штрафи на суму близько 634 тис. грн", - сказав Слободян.

Він також повідомив, що відповідно до прийнятої постанови функція здійснення габаритного контролю вже перейшла в компетенцію "Укртрансінспекції", яка за дорученням Міністерства інфраструктури розробляє проект внесення змін до закону про автомобільний транспорт, закону про ліцензування та до Кодексу про адміністративні правопорушення. Даним проектом пропонується збільшити відповідальність вантажних автоперевізників та водіїв великогабаритного вантажного транспорту за несплату оплати за проїзд по дорогах загального користування.

"На сьогоднішній день відповідно до статті 60 закону України застосовуються штрафні санкції - 100 податком неоподатковуваних мінімумів на перевізників, що здійснюють перевезення великогабаритних і великовагових вантажів без відповідних дозволів або без внесеної плати за автомобільні дороги. Крім цього, відповідно до п. 22 постанови №879 сьогодні нараховується в подвійному розмірі плата за проїзд автомобільними дорогами", - сказав Слободян. Водночас розмір передбачуваного збільшення штрафів він не уточнив.

Читайте також: Вілкул ініціює підвищення штрафів за перевищення норм навантаження великовантажного автотранспорту на дорожнє покриття