ua en ru

В України побудують 13 сміттєспалювальних заводів вартістю 960 млн грн, - Мінприроди

Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков обговорив з віце-президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Ічікава Мазаказу спорудження у 13 найбільших містах України сміттєспалювальних заводів вартістю 960 млн грн.. Про це повідомила прес-служба Мінприроди.

Проскуряков та Мазаказу обговорили перспективи подання Україною заявки на отримання кредиту для реалізації проекту "Реконструкція заводу "Енергія" ПАТ "Київенерго", міжнародної технічної допомоги для підготовки техніко-економічного обгрунтування будівництва сміттєспалювальних заводів у 13 найбільших містах України та міжнародної технічної допомоги для підготовки українських спеціалістів у сфері будівництва та управління сміттєспалювалювальними заводами.

"На сьогодні, завдяки допомозі та підтримці компаній Іточу та Хітачі в Україні підготовлено проект, який наразі знаходиться на етапі остаточного затвердження Кабінетом міністрів України як інвестиційний проект у відповідності до національного законодавства. Вартість реалізації цього проекту складає 960 млн грн (120 млн дол.). Орієнтовний період окупності цього проекту складає 12 років" - зазначив Проскуряков.

Він повідомив про те, що представники Державного агентства екологічних інвестицій вже отримали роз'яснення щодо умов кредитування проектів та процедури подачі таких документів.

"Ми очікуємо на ефективну співпрацю, результатом, якої може стати будівництво низки сміттєспалювальних заводів по всій території України, що сприятиме не тільки зменшенню кількості побутових відходів але й забезпечить виробництво додаткового обсягу електроенергії під час його утилізації", - наголосив Проскуряков.

Читайте також: Японія планує розширити спектр проектів технічної допомоги Україні у сфері екології