ua en ru

У Кабміні очікують спокійний старт опалювального сезону

В уряді констатують, що заборгованість із зарплат працівникам бюджетної сфери практично погашена. Про це заявив перший віце-прем'єр міністр України Сергій Арбузов під час "Години запитань до уряду" у парламенті.

"Заборгованості в бюджетній сфері у нас немає. Борги підприємств держвласності скоротилися на 13%. По соціальних виплатах у нас теж немає тривалих заборгованостей. По всіх виплатах ми закриваємо всі вчасно. І заборгованість з виплат зарплат в Україні знижується", - сказав він.

Також даний момент немає підстав для секвестру держбюджету-2013, а робота над державним кошторисом на наступний рік незабаром буде закінчена.

"Що стосується виконання бюджету на 2013 рік, то рік триває, і ми працюємо в таких умовах, які є: в нинішніх торговельних відносинах і існуючому зовнішньоекономічному кризі. Я впевнений, що всі наші напрацювання поліпшать ситуацію, і ми виконаємо бюджет як треба", - заявив перший віце-прем'єр міністр України Сергій Арбузов.
Відповідаючи на питання щодо старту опалювального сезону, С.Арбузов зазначив, що в майбутньому опалювальному сезоні проблем з оплатою боргу НАК «Нафтогаз» не виникне.
"З НАК "Нафтогаз" немає жодних проблем. Ніхто не планує з ними розрахунки векселями. Необхідний рівень газу в сховища закачується. Ми спокійно чекаємо опалювальний сезон", - сказав Сергій Арбузов, відповідаючи на питання про можливу оплати боргу НАК "Нафтогаз" векселями.
У той же час перший віце-прем'єр зазначив, що сам закон про векселі починає працювати. Зокрема, за його словами, уряд починає вирішувати питання кредиторської заборгованості.